aA
Kauno apskrities valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (Kauno apskrities VMVT) gavo pranešimą apie tai, kad Kalnyčių k. (Raudondvario sen., Kauno r.) gyvenantis vyras žiauriai sumušė savo keturkojį augintinį ir gyvą užkasė. Šunį išgelbėjo ir pas veterinarus nuvežė kaimynystėje gyvenantis žmogus, kuriam apie pastebėtą po žemėmis judantį gyvūną papasakojo vaikai.
Kauno r. vyras užkasė gyvą šunį
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)
„Savo darbo praktikoje tokio žiauraus elgesio su gyvūnu atvejo nepamenu, - kalbėjo tarnybos vadovas Valius Šiuparis. – Esame dėkingi žmonėms, kurie neabejingi. Keturkojį išgelbėjęs žmogus ne tik keletą kartų vežė šunį pas veterinarus, bet ir priglaudė jį pas save“.

Kaip informavo Kauno apskrities VMVT Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėja Diana Šutovienė, iš karto po pranešimo apsilankyta įvykio vietoje, fotografijose užfiksuoti žiauraus nusikaltimo pėdsakai, apklaustas šuns šeimininkas, kalbėtasi su gyvūną išgelbėjusiu kaimynu. Visa surinkta medžiaga, kartu su veterinarijos gydyklos darbuotojų išrašais apie gyvūnui padarytus sužalojimus, perduota policijai.

Įvykį tiria Kauno rajono policijos komisariato Raudondvario policijos nuovada. Anot pareigūnų, už žiaurų elgesį su gyvūnais numatoma administracinė bauda nuo 100 iki 300 Lt arba baudžiamoji atsakomybė: viešieji darbai, arba bauda, arba areštas, arba, jei dėl kankinimo gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, laisvės atėmimas iki vienerių metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.