aA
Marijampolės žemdirbiai ir cukraus fabriko darbininkai ketvirtadienį blokavo kelią Marijampolė - Suvalkai, kuris yra automagistralės "Via Baltica" dalis.
Dėl šios žemdirbių akcijos, kuria protestuojama prieš Vyriausybės sprendimus dėl cukraus kainų, laikinai nutrauktas eismas keliu Marijampolė - Suvalkai tarp Kalvarijos miesto ir muitinės posto.

Nuo Kalvarijos miesto iki sienos su Lenkija veda maždaug 15 kilometrų kelio atkarpa.

Eismas į muitinę nuo Kalvarijos nukreipiamas link Vištyčio, per Liubavo gyvenvietę, o nuo muitinės link Kalvarijos per Raudeniškius.

Lietuvos automobilių kelių direkciją atkreipia vairuotojų dėmesį, kad apvažiavimo keliai yra rajoninės ir vietinės reikšmės, eismo sąlygos jais sudėtingos.

Automobilių kelių direkcija vairuotojų taip pat prašo iki žemdirbių akcijos pabaigos atidėti keliones į Lenkiją per Kalvarijos muitinę.

Marijampolės žemdirbiai ir cukraus fabriko darbininkai protestuoja prieš jiems nepalankų Vyriausybės sprendimą dėl cukraus kainų.

Kaip BNS informavo Kalvarijos policijos komisariato pareigūnai, ketvirtadienį 13 valandą magistraliniame kelyje Marijampolė - Suvalkai buvo apie 200 protestuotojų.

Apie vidurdienį, išėję ant magistralinio kelio važiuojamosios dalies, protestuotojai užtvėrė eismą. Maždaug po valandos kelią pertvėrė ir protestuotojų autobusas.

Kelio Marijampolė-Suvalkai kelkraštyje išrikiuota apie 70 lengvųjų, 13 krovininių automobilių, 8 traktoriai bei 2 autobusai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.