aA
Naujienų agentūrai "Interfax" prezidento padėjėjas sakė, jog apie 18 val. vietos laiku sunkvežimis, kuriame buvo vyras ir moteris, visu greičiu nuvažiavo kaimo laikinos omonininkų vadavietės link, rėžėsi į jos tvorą ir, pribėgus 7 kariams, sprogo.

"Abu teroristai kamikadzės buvo ištaškyti į gabalus", sakė S. Jastržembskis, cituodamas Urus Martano komendantą. Po sprogimo miške netoliese slėpęsi čečėnų kovotojai pradėjo šaudyti į rusus, kurie išsikvietė pastiprinimą. Atskridus dviem rusų sraigtasparniams, susišaudymas liovėsi.

Anksčiau čečėnų sukilėlių atstovas spaudai Movladi Udugovas (Movladis Udugovas) buvo sakęs, kad išpuolį prieš Alchan Jurte esančią federalinių pajėgų vadavietę įvykdė dvi moterys, kurių viena - gerai žinomo sukilėlių lauko vado Arbi Barajevo (Arbio Barajevo) pusseserė.

Per sprogimą esą žuvo 17 Rusijos karių, bet vėliau šį skaičių M. Udugovas padidino iki 27 ir neigė, kad po sprogimo būta susišaudymo.

"Moterys sąmoningai pasirinko mirtį Alacho ir čečėnų tautos laisvės vardan", M. Udugovas telefonu sakė "Reuters" iš nenurodytos vietos.

Tai pirmas toks savižudžių išpuolis šioje Kaukazo provincijoje, kurioje Rusija jau aštuonis mėnesius nesėkmingai bando užgniaužti sukilėlių pasipriešinimą.

Omonininkai Alchan Jurte buvo užėmę mokyklos pastatą. Tvorą taranavęs greitosios medicinos pagalbos tipo sunkvežimis UDZ-452, kurį vairavo savižudis vyras, sustojo prie pat pastato sienos. Sunkvežimis buvo pilnas sprogmenų.

M. Udugovas taip pat sakė, kad sukilėliai surengė pasalą Rusijos šarvuočių kolonai Nožai Jurto rajone, kuriame smarkios kovos vyksta jau visą savaitę.

Anot jo, per dvi valandas netoli Aiti Mochko kaimelio vykusį mūšį žuvo 30 rusų karių. Rusijos šaltiniai apie šį mūšį nieko nepranešė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.