aA
Pamirškite apie seksą telefonu. Tai akmens amžiaus relikvija. Tai, dėl ko susirūpinę italų katalikiško žurnalo redaktoriai, yra internetinė neištikimybė.
Anot Vatikane leidžiamo žurnalo “Famiglia Cristiana” (Krikščioniškoji šeima), neištikimybė yra neištikimybė, net jei ji virtuali. Ji tokia pati nuodėmė kaip ir reali neištikimybė.

Flirtavimo, įsimylėjimo ir galbūt netgi žmonos išdavimo naudojantis internetu moralės klausimas pasirodė patarimų skyrelyje didžiausio Italijos savaitraščio numeryje.

Moteris iš šiaurinės Varezės miesto parašė į žurnalą, kuris yra pardavinėjamas Italijos bažnyčiose bei kioskuose, klausdama patarimo dėl moralės pažeidimų naršant internete.

“Internete galima įsimylėti, galima ieškoti, galima galvoti, galima netgi realiai trokšti. Ir gali tapti neištikima netgi neišeidamas iš namų”, – rašė moteris ilgame laiške.

Žurnalo vyriausiasis redaktorius tėvas Antonio Sciortino, žurnalo skyrelyje “Pokalbiai su dvasininku”, atsakydamas anonimine norėjusiai likti moteriai, nė trupučio nesuabejojo.

“Virtuali tikrovė gali būti tokia pat sąmoninga kaip ir realybė, sudaryta iš faktų bei veiksmų”, – rašė A.Sciortino, savo atsakyme.

Šventikas prisiminė Kristaus sakinį Biblijoje, kad jei vyras žvelgia į moterį geisdamas jos, jis “jau įvykdė neištikimybę savo širdyje.” Kaip tėvas Sciortino pripažino savo atsakyme moteriai iš Varezės, asmeninis kompiuteris pakeitė daug ką mūsų gyvenime, netgi būdą, kaip gali iširti šeima.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.