aA
Vyriausybės posėdyje trečiadienį patvirtinta darbuotojų pasitelkimo Lietuvos gyventojų ir būstų visuotinio surašymo darbams ir jų apmokėjimo tvarka.
Papers
Dokumente numatyta, kad surašymo darbuotojais gali būti pasitelkiami valstybinę kalbą mokantys ir ne mažesnį kaip bendrąjį vidurinį išsilavinimą turintys asmenys, išskyrus viešojo administravimo valstybės tarnautojus.

Parinktus asmenis, Statistikos departamento Gyventojų surašymų skyriaus ir teritorinių statistikos įstaigų darbuotojai apmokys ir patikrins jų žinias testais. Po to jiems bus išduodami specialūs pažymėjimai su fotografija.

Statistikos departamentas jau anksčiau yra skelbęs, jog balandžio 6 dieną prasidėsiančio ir aštuonias dienas truksiančio Lietuvos gyventojų surašymo metu taps didžiausiu darbdaviu, nes surašymo metu ketinama priimti apie 15 tūkst. žmonių.

Surašinėtojai dirbs 19 kalendorinių dienų, per jas kiekvienas iš surašinėtojų turėtų uždirbti apie 700 litų. Vienam surašinėtojui mieste teks apklausti 350, kaimo vietovėje - 250 gyventojų.

Pirmieji rezultatai bus paskelbti praėjus pusei metų po surašymo, tai yra šių metų spalį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.