aA
Premjeras Rolandas Paksas vidaus reikalų ministrui Vytautui Markevičiui nurodė pateikti skaičiavimus dėl etatų mažinimo Policijos departamente.
Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, ministrų kabineto vadovas taip pat paprašė pateikti siūlymus dėl policijos darbo organizavimo įgyvendinant Vyriausybės programoje numatytas priemones.

"Premjeras mano, kad yra tikslinga papildomai išnagrinėti ir aptarti pagrindines lėšų taupymo ir etatų mažinimo nuostatas, skatinant realiai žmonėms padedančius pareigūnus ir siekiant užtikrinti Policijos departamento funkcijų vykdymą", rašoma spaudos tarnybos pranešime.

Pastaruoju metu dėl mažinamo finansavimo policijoje kilo nepasitenkinimo banga. Dėl sumažinto finansavimo kai kuriose policijos įstaigose mažinamas etatų skaičius, kitur dalis pareigūnų išeina neapmokamų atostogų, kad taip būtų sutaupytas darbo užmokesčio fondas. Sumažinus policijos darbuotojų socialines garantijas bei atlyginimus, kai kurie patyrę vidaus reikalų sistemos darbuotojai paliko savo darbą.

Atsiliepdamas į policijos pareigūnų nepasitenkinimą, Policijos departamento vadovai teigia, jog šalies policijoje taupymo programa vyksta "planingai".

Policijos departamento vadovybė policijos finansavimo trūkumą aiškina sunkia ekonomine padėtimi šalyje. Anot departamento, taupymo programa labiausiai palies tuos komisariatus, kur iki šiol neracionaliai panaudojamos lėšos ir organizuojamas policijos darbas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.