aA
Ketvirtadienio naktį į Vilniaus policiją kreipėsi "Respublikos" dienraščio fotografas Renatas Neverbickas, tvirtindamas, kad jį "Pet Shop Boys" koncerte sumušė grupės apsaugos darbuotojai.
Tuo tarpu koncerto rengėjai tvirtina, kad jis nesilaikė instrukcijų, buvo neblaivus ir incidentą traktuoja kaip renginį rėmusio dienraščio konkurentų norą sugadinti įspūdį apie koncertą.

Vilniaus miesto 1-jo policijos komisariato vyresnysis komisaras Kazimieras Tracevskis BNS sakė, kad R. Neverbicko pareiškimas tiriamas, baudžiamosios bylos policija kol kas nekelia.

R. Neverbickas BNS korespondentui sakė, jog per koncertą fotografuoti buvo leista, kol buvo atliktos trys pirmos dainos. Kai jis pabandė fotografuoti pasibaigus paskirtam fotografavimo laikui, pasak jo, grupės apsaugos darbuotojas jam trenkė, o pribėgę kiti ėmė spardyti parkritusį fotografą. Vėliau apsaugos darbuotojai jį išvedė iš koncerto teritorijos.

Koncertinės agentūros FBI koncertų vadybininkas Vaidas Stackevičius, organizavęs Vilniuje "Pet Shop Boys" koncertą, tvirtina, kad apsaugos darbuotojai fotografo nemušė, o išvedė iš koncerto, nes jis buvo užkulisiuose tuo metu, kai nebuvo leidžiama. "Nuotykiu ieškantį nedrausmingąjį fotografą teko atskirai už parankiu išvesti už stadiono", - sakė jis.

Pasak p. Stackevičiaus, apsaugos darbuotoju jis nebuvo mušamas ir jo aparatūra nebuvo sugadinta. Apsaugiečių teigimu, fotografas elgėsi ižuliai ir buvo apsisvaiginęs alkoholiniais gėrimais. "Renato Neverbicko atvejį galbūt galima būtų traktuoti kaip paprasčiausią mūsų koncertą rėmusio dienraščio konkurentų norą sugadinti įspudį apie renginį arba norą išgarsėti keistomis priemonėmis", - sakė p. Stackevičius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.