aA
Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narys, Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos pirmininkas Kęstutis Kriščiūnas ragina Vyriausybę šalies bedarbiams sudaryti galimybę legaliai įsidarbinti užsienyje.
Anot Seimo nario, šiuo metu Lietuvoje yra apie 230 tūkst. bedarbių, iš jų apie 32 tūkst. gauna bedarbio pašalpas, o tai šalies iždui per mėnesį kainuoja apie 7 mln. litų.

"Trauktis nėra kur", - tvirtino K.Kriščiūnas, mat prireikus mokėti pašalpas ir likusiems apie 200 tūkst. bedarbių, per mėnesį papildomai reikėtų dar apie 50 mln. litų.

"Lietuvos bedarbiams turėtų būti sudarytos galimybės legaliai įsidarbinti užsienyje", - sakė Seimo narys.

Pasak K.Kriščiūno, Vyriausybė turėtų dėti daugiau pastangų derybose su Europos Sąjunga, siekdama netgi anksčiau nei Lietuva taps šios organizacijos nare užtikrinti laisvo darbo jėgos judėjimo principo taikymą savo piliečiams.

Sudaryti bei gerinti legalaus darbo užsienyje galimybes, anot socialdemokrato, padėtų ir dvišalės derybos su konkrečiomis valstybėmis.

K.Kriščiūnas piktinosi, kad apie nedarbo problemos sprendimą beveik nekalbama ir Vyriausybės 100 dienų darbo plane.

"Tuo tarpu nedarbo problema kelia ir kitas, visų pirma socialines bei psichologines (savižudybės, narkomanija), o ne paskutinėje vietoje - ir kriminalines problemas", - sakė Seimo narys.

Be to, pasak jo, dėl nelegalaus lietuvių darbo užsienyje nukenčia ir šalies įvaizdis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.