aA
Vyriausybės parengtomis Valstybės tarnybos įstatymo pataisomis siekiama įteisinti nuostatą, jog informacija apie valdininkų atlyginimus bus vieša.
Pocket
Trečiadienį posėdyje Vyriausybė patvirtino Valstybės tarnybos įstatymo pataisas ir teiks jas Seimui. Seimas kartą tokias Valstybės tarnybos įstatymo pataisas jau atmetė.

Kaip žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Vytautas Markevičius, į Valstybės tarnybos įstatymą numatoma įtraukti nuostatą, numatančia, jog informacija apie valdininkų darbo užmokestį yra vieša.

Iki šiol galiojančiame Darbo užmokesčio įstatyme yra įtvirtinta norma, jog darbo užmokesčio dydžio be darbuotojo sutikimo skelbti negalima, todėl valdininkai dažnai slėpdavo savo algos dydį.

Kaip teigė VR ministras, Valstybės tarnybos įstatyme įtvirtinus normą dėl atlyginimų viešumo, šis įstatymas turėtų viršenybę Darbo užmokesčio įstatymo atžvilgiu, todėl pastarojo įstatymo keisti neteks.

Pasak ministro, Valstybės tarnybos įstatymas yra netobulas, todėl Vyriausybė pataisiusi nutarimą, dar kartą teikia Seimui šio įstatymo pataisas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.