aA
Nors išskirtine parlamentarų privilegija buvusi teisė turėti LRS (Lietuvos Respublikos Seimo) numeriais pažymėtus automobilius už 300 litų tapo pasiekiama visiems, norinčiųjų įsigyti tokius numerius nesumažėjo.
  • Gundo buvusi privilegija

    Per kelias savaites LRS valstybiniais numeriais prekiaujanti valstybinė įmonė "Regitra" įvykdė 26 prašymus gauti LRS numerį. Šie numeriai vis dar traukia ir Seimo narius.

    "Šio valdžios simbolio trauka tebėra magiška. Žmonių, kurie nori gauti tokius numerius, vis daugėja", - sakė "Regitros" Vilniaus filialo vyresnysis specialistas Algimantas Vrubliauskas.

    Gundo buvusi privilegija

    Po to, kai pateko į Seimą, LRS numerius ant privačių savo automobilių panoro užkabinti Seimo Kaimo reikalų komiteto narys socialliberalas Jonas Čiulevičius, taip pat keletas Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcijos narių.

    Tarp jų - garsus operos solistas Eduardas Kaniava ir buvęs LDDP aplinkos ministras Bronius Bradauskas.

    E.Kaniava už 300 litų ne tik įgijo teisę turėti LRS valstybinį numerį. Išimties tvarka šiam parlamentarui buvo paliktas ir anksčiau turėto valstybinio numerio triženklis skaičius.

    Parlamentaras "Lietuvos rytui" sakė LRS numerį pasirinkęs todėl, kad yra išrinktas Seimo nariu.

    Tačiau jis teigė, kad šie numeriai jam nesuteikia jokių privilegijų: "Man ant kaktos ir taip parašyta, kad esu dainininkas Eduardas Kaniava, todėl jokių privilegijų daugiau nereikia. Atkreipti į save dėmesį taip pat nesistengiu".

  • "Lietuvos rytas"