aA
Lietuvos darbo biržos pastangomis per pusę šimto mūsų šalies mokytojų netrukus gali išvykti legaliai dirbti į Didžiąją Britaniją. Paraiškas šiai atrankai buvo pateikę 145 pedagogai. Iš jų pokalbiams atrinkti 53.
Mokytojas
Mokytojas
"Atranką vykdantys Didžiosios Britanijos atstovai žavisi mūsų pedagogais ir vadina juos aukštos kvalifikacijos specialistais. Pirmadienį atrankos pokalbius, kurie kartais užtrunka ilgiau nei valandą, įveikė visi 13 pretendentų. Anglai tikina, kad jeigu visi kandidatai bus tokio lygio - jie bus įdarbinti", - sakė Eltai Užsienio ryšių skyriaus vadovė Liongina Beinoravičienė.

Tai vidurinio lavinimo mokyklų fizikos ir chemijos, pradinių klasių, vaikų su negalia mokytojai, gerai mokantys anglų kalbą. Atranka bus baigta dar šią savaitę.

Pasak L.Beinoravičienės, praėjusiais metais darbo biržoje buvo užsiregistravę 1 tūkst. 958 mokytojai, turintys aukštąjį, ir 1 tūkst. 483 - aukštesnįjį pedagoginį išsilavinimą. Vien per pirmąjį šių metų mėnesį per darbo biržą darbo ieškojo 127 mokytojai su aukštuoju ir 130 su aukštesniuoju išsilavinimu. Tokia padėtis siejama su vykstančiu mokyklų profiliavimu.

Jeigu Lietuvos pedagogams pasiseks, jų mėnesio atlyginimas sieks apie 14 tūkstančių litų (maždaug 70-94 svarai sterlingų per dieną).

Didžiosios Britanijos atstovai patvirtino, kad tokią programą jie numato tęsti ir ateinančiais metais.

Pagal įvairias Lietuvos darbo biržos programas per metus legaliai užsienyje gali padirbėti iki tūkstančio žmonių. Ne vienas, grįžęs iš užsienio stažuotės, ne tik imasi verslo, bet ir sukuria naujų darbo vietų, pažymi L.Beinoravičienė.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.