aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Rusija ir Suomija neturi viena kitai teritorinių pretenzijų ir jų santykių nedrumsčia jokie teritoriniai ginčai.
"Šį klausimą esame išsprendę, ir jis nekyla", trečiadienį sakė V. Putinas, atsakydamas į žurnalistų klausimą po derybų su Suomijos prezidente Tarja Halonen.

Pasak V. Putino, Rusija savo poziciją grindžia tuo, kad šis klausimas, pasirašius atitinkamas tarptautines sutartis, "yra sureguliuotas tarptautiniu ir teisiniu lygiu".

Jis pabrėžė, kad diskusijos dėl teritorinių pretenzijų yra "labai pavojingos" ir gali sugriauti susiklosčiusius dvišalius santykius.

Pasak V. Putino, tarp Rusijos ir Suomijos susiklostė labai geri santykiai, kurie buvo naudingi "tiek pokarinei Suomijai, tiek Rusijai".

"Esu įsitikinęs, kad turime branginti šiuos santykius. Bet kokia diskusija gali juos sugriauti. Tai man kelia didelį nerimą", sakė Rusijos prezidentas.

Savo ruožtu Suomijos lyderė T. Halonen pabrėžė, kad abiejų šalių santykių lygis leidžia aptarti bet kokias problemas.

"Aš taip pat gerbiu darbą, kurį nuveikė mūsų pirmtakai. Ir mes, kaip pragmatiški žmonės, mėginome aptarti šiandien išsprendžiamus klausimus", sakė ji.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.