aA
Premjeras Rolandas Paksas pirmadienį pareiškė apgailestavimą dėl to, kad buvusiam Valstybės turto fondo vadovui Stasiui Vaitkevičiui buvo išmokėta didžiulė išeitinė - 125 tūkst. litų - pašalpa.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime pažymima, kad išeidamas iš Valstybės turto fondo, S. Vaitkevičius viešai teigė pasitraukiąs savo noru. Paprastai tokiu atveju išeitinė pašalpa nėra išmokama.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas taip pat teigia neigiamai vertinąs įstatymų straipsnius, kuriais remiantis, valstybės tarnautojams išmokamos didelės išeitinės pašalpos. Jis siūlo sudaryti darbo grupę tokiems įstatymams revizuoti.

"Atsižvelgdamas į iki šiol nesuderintus įstatymų straipsnius, kuriais net ir kritikuojami dėl nepatenkinamo darbo valstybės pareigūnai, valstybinių įmonių vadovai, gali pasinaudoti, kai yra atleidžiami iš pareigų ir gauti pašalpas arba kompensacijas, pranokstančias vidutinį darbo užmokestį kelias dešimtis kartų", sakoma A. Paulausko kreipimesi į Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.