aA
Tarptautinio kovos su tautiniu nepakantumu forumo Švedijos sostinėje išvakarėse šios šalies nacionalinės televizijos laidų "Aktuellt" ir "Morgen" parodyti siužetai apie Seimo nario Vytauto Šustausko antisemitinius pareiškimus susilaukė atgarsių.
Vytautas Šustauskas
Vytautas Šustauskas
© "Lietuvos žinios"
Apie tai BNS korespondentui papasakojo sekmadienį vizitą Lietuvoje baigęs Švedijos žurnalistas Ingvaras Lundinas, knygos "Baltijos žydai: iškeldinimas iš gyvenamųjų vietų, kankinimai, sunaikinimas" autorius.

Atsiliepdamas į pastarojo meto įvykių Lietuvoje atgarsius, žurnalistas ketina pateikti Švedijos spaudai publikacijas apie antisemitizmo apraiškas Lietuvoje.

Svečias lankėsi Tarptautinėje komisijoje nacių ir sovietinių okupacinių režimų nusikaltimas Lietuvoje tirti, Lietuvos žydų bendruomenėje, kitose Vilniaus ir Kauno institucijose.

Holokausto ir antisemitizmo problemas tyrinėjanti švedų publicistas savo knygoje yra panaudojęs daugiau kaip 50 šaltinių - pabėgimo iš Kauno IX-ojo forto dalyvio, dabar Izraelyje gyvenančio rašytojo Alekso Faitelsono, iš Švenčionių kilusio Izraelio dimisijos generolo, Jeruzalės holokausto memorialo buvusio vadovo Icchako Arado memuarus, Vašingtono Holokausto muziejaus, metraščių "Antisemitism World Report" ir kitą medžiagą.

"Antisemitizmo problema pokomunistinėse šalyse jaudina Vakarus", - sakė I. Lundinas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.