aA
Jaunos australietės yra per daug neatsakingos, kad joms būtų galima patikėti gerti kontraceptines tabletes, teigia seksologai. Pasak profesoriaus Basilo Donovano, kontraceptines tabletes turėtų gerti tik į 4-tą dešimtį įkopusios ir vyresnės moterys.
Pills
Jaunos merginos paprastai pamiršta jas laiku išgerti ir netikėtai pastoja.

Sidnėjaus seksualinės sveikatos centro vadovas paminėjo jo teiginį parvirtinantį Nottinghamo universiteto mokslininkų atliktą tyrimą. Jo metu buvo nustatyta, kad beveik pusė kontraceptines tabletes naudojančių paauglių netikėtai pastoja, nes pamiršta jas laiku išgerti.

“Jaunos merginos, nutrūkus romantiškiems santykiams, liaunasi gėrusios kontraceptines tabletes, o užsimezgus naujiems santykiams, ir vėl ima jas naudoti, nesuprasdamos, kad pirmąjį mėnesį jos nėrai tinkamai apsaugotos,” sakė profesorius Donovanas.

Profesorius paragino gydytojus jaunoms pacientėms rekomenduoti kitas kontracepcijos formas, rašoma laikraštyje "Sydney Morning Herald".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.