aA
Žemė sekmadienį drebėjo ne tik Afganistane, iš kurio bangos nusirito iki Indijos ir net Kazachstano, bet ir Ramiojo vandenyno regione - Japonijoje bei Indonezijoje. Penktadienį Kinijos pietvakarius sukrėtę stiprūs požeminiai smūgiai nusinešė trijų žmonių gyvybes.
Japoniją sekmadienį sukrėtė du žemės drebėjimai.Vienas - šiaurinėje šalies dalyje, kitas - netoli sostinės Tokijo. Policijos teigimu, kol kas apie sužeistuosius ar padarytą žalą pranešimų nėra.

Pirmieji, maždaug 5,8 balo pagal Richterio skalę požeminiai smūgiai šiaurės vakarų Japoniją sukrėtė maždaug 6 val. 54 min. (23 val. 54 min. šeštadienį Lietuvos laiku). Smūgiai buvo juntami kiek žemiau jūros lygio Fukušimos prefektūros pakrantėje, maždaug už 240 kilometrų į šiaurės rytus nuo Tokijo, pranešė Meteorologijos agentūra.

Dar vienas 4,3 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas maždaug po septynių valandų, 14 val. 05 min. vietos (7 val. 05 min. Lietuvos) laiku sukrėtė Tokiją ir artimiausius miestus. Žemės drebėjimo epicentras buvo maždaug 20 kilometrų žemiau jūros lygio Ramiajame vandenyne, maždaug už 100 kilometrų į pietvakarius nuo Tokijo.

Kaip sekmadienį iš šių vietovių pranešė policija, informacijos apie padarytą žalą ar sužeistuosius nėra. Fukušimoje per pirmąjį žemės drebėjimą nežymiai virpėjo pastatai, tačiau antrojo, netoli Tokijo vykusio žemės drebėjimo smūgiai buvo vos juntami, pranešė nenorėjęs pavardės skelbti policijos atstovas spaudai.

Ankstyvą sekmadienio rytą pagrindines Indonezijos salas sukrėtė du pakartotiniai 5,6 ir 6 balų pagal Richterio skalę požeminiai smūgiai po šeštadienį įvykusio stipraus žemės drebėjimo.

6,5 balo stiprumo smūgiai šeštadienį sukrėtė didelę teritoriją tarp Halmaheros, Sulavesio ir Ternatės salų, maždaug už 2 650 km nuo Džakartos, tačiau didelės žalos nepadarė.

Trys žmonės žuvo ir daugybė buvo sužeista kai žemės drebėjimas penktadienį sukrėtė atokias Kinijos Sėčvano provincijos vietoves, šeštadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.