aA
Aukšti Indonezijos saugumo pareigūnai sekmadienį atvyko į nuniokotą Kalimantano salos Borneo rajoną, kur per savaitę etniniuose susirėmimuose žuvo maždaug 400 žmonių. Tuo tarpu miesto gatvėse nekontroliuojamos bastėsi ietimis ginkluotos gaujos.
Indonezija
Indonezija
Saugumo pareigūnų vizitas yra pirmasis rimtas Džakartos vyriausybės atsakas į nuožmius vietos dajakų ir migrantų iš Madūro salos, esančios netoli Džavos, susirėmimus. Dėl etninės nesantaikos iš rajono jau pasitraukė maždaug 40 tūkst. žmonių.

Vyriausiojo saugumo ministro Susilo Bambango Yudhoyono (Susilas Bambango Judhojono) vadovaujamoje delegacijoje yra ir kariuomenės atstovas, admirolas Widodo (Vidodas). Delegacija atvyko į Centrinio Kalimantano provincijos Sampito miestą, kur vyko nuožmiausi susirėmimai.

Pasak S. B. Yudhoyono, svarbiausias dalykas - išvengti žmonių aukų.

Nors keliose miesto, kuriame yra keli tūkstančiai gyventojų, vietose kilo dūmų stulpai, nebuvo aišku, ar kilo naujų susirėmimų banga.

Prezidentas Abdurrahmanas Wahidas (Abdurahmanas Wahidas), šiuo metu keliaujantis po Artimuosius Rytus metu, dar kartą pakartojo, kad tautai kilo pavojus suskilti, nes neįvardyti politikai bando pakirsti jo valdžią, pranešė Džakartos laikraštis "Post". Tačiau išsamesnės informacijos A. Wahidas nepateikė ir smurto Borneo neminėjo.

Įtampa dėl žemės ir darbo pasidalijimo tarp dajakų ir migrantų iš Madūro salos Kalimantane jaučiama seniai - per pastaruosius dvejus metus susirėmimuose žuvo šimtai žmonių. Migrantai čia atsikraustė, kai prieš dvejus metus džiunglių dengiamos salos vakaruose buvo pradėta įgyvendinti valstybinė programa, kuria siekta žmones iš tankiai gyvenamų regionų perkelti į nuošalesnius.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.