aA
Vos po keleto dienų kai pietų Kalifornijos pankroko grupė “The Offspring” savo svetainėje pradėjo pardavinėti nelegalią produkciją su “Napster” prekiniu ženklu, abi pusės pasirinko bendradarbiavimą vietoj ginčo.
“The Offspring” penktadienį pradėjo pardavinėti “Napster” marškinėlius, beisbolo kepuraites, skrybėlių rinkinį, ir kitas smulkias prekes, tačiau prieš tai “pamiršo” paprašyti leidimo. Muzikantai savo veiksmai siekė paremti bendrovę, kurios laukia bent 3 ieškiniai – iš “Metallica”, Dr.Dre ir RIAA.

Bet bendrame pareiškime “The Offspring” ir “Napster” sutarė pradėti labiau suderintos prekių linijos pardavimą per grupės interneto puslapį.

“The Offspring” labai parėmė “Napster”, – sakė kompanijos įkūrėjas Shawnas Fanningas savo pareiškime. Pardavimo pelnas bus skirtas labdarai.

Tai užbaigs bet kokius nemalonumus, kuriuos “Napster” patirtų, jei ji būtų priversta paduoti vieną iš savo rėmėjų į teismą dėl prekybinio ženklo naudojimo pažeidimo.

“Napster” yra paduota į teismą RIAA asociacijos, Dr.Dre ir “Metallica” už neva skaitmeninių muzikos įrašų piratavimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.