aA
Kalifornijos gyventojas įsiskverbė į Niujorko valstijos kompanijai priklausančią kompiuterių sistemą ir milijonams Amerikos interneto vartotojų išsiuntinėjo elektronines žinutes su nuorodomis į pornografijos ir greito praturtėjimo svetaines.
Atgalinis šių žinučių, teršiančių pašto vartotojų dėžutes, adresas buvo "ibm.net", "IBM" interneto tiekėjas.

46 metų Kalifonijos gyventojas Jasonas Garonas pasidavė policijai ir buvo apkaltintas informacijos klastojimu bei žalos kompiuteriams padarymu. Nuteisus jam būtų paskirta laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė. Kaltinamasis buvo paleistas be užstato laukti rugsėjį įvyksiančio teismo proceso.

Pranešimų, kuriuos J.Garonas siuntė per grafikos studiją "Market Vision", srautas buvo toks didelis, kad sugedo kompanijos vidinis tinklas, o tai lėmė taisymo išlaidas ir laikiną verslo sustojimą.

Edas Greenbergas, kompanijos savininkas, nuostolius vertina maždaug 18000 JAV dolerių.

Pernai Los Andžele keturi asmenys, išsiuntę 50 milijonų elektroninių žinučių, kviečiančių darbo ieškančius žmonės sumokėti 35 JAV dolerius už galimybę namuose klijuoti vokus, buvo apkaltinti sukčiavimu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.