aA
Bendrame "Gnutella" bylų tinkle įsiveisė kirminas, užkrečiantis kai kurių neatsargių vartotojų, ieškančių vaizdo ar muzikos bylų, kompiuterius.
Anoniminio kūrėjo pavadinta "Gnutella Worm" prieš dvi savaites pasirodžiusi programa greičiausiai buvo skirta pabrėžti virusų pavojaus tinkluose, kuriuose šimtai tūkstančių žmonių keičiasi MP3 muzikos, video ir kitomis bylomis, problemą.

Šimtams tūkstančių žmonių pradėjus siųsdintis programas iš interneto, nuolat besiplečiančiuose bendrų bylų tinkluose pradėjo kilti saugumo problemos. "Napster", "Gnutella" ir kitos panašios programos leidžia kompiuterių vartotojams atskleisti savo diskinio kaupiklio turinį tiesiogiai kitam vartotojui, be jokio asmens identifikavimo ar ketinimų patikrinimo.

Tokios sistemos, kaip "Gnutella" ar "Hotline", kurios leidžia perkelti bet kokio tipo bylas, padeda virusams plisti dar lengviau. Tačiau tai būdinga bet kuriai sistemai, kuria du žmonės keičiasi bylomis, ar tai būtų bendro naudojimo diskas, ar internetas, teigia bylų apsikeitimo šalininkai.

Programa slepiasi po 23 skirtingais pavadinimais, tokiais kaip "Gladiator.vbs," "Collegesex.vbs," ar "Napster Metallica Crack.vbs."

Paleidus programą, virusas pats kopijuoja save daugeliu vardų į tą bylą, kuri yra atvira kitiems "Gnutella" tinkle. Tokiu būdu ji tampa prieinama atsisiųsdinti kitam asmeniui, tačiau nesukelia jokio savaiminio dauginimosi.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.