aA
Didelį kiekį sprogmenų, šaudmenų ir kitos amunicijos teisėsaugos pareigūnai aptiko per kratas savaitgalį, kai įtariamieji įkliuvo per pasipriešinimą policijos pareigūnui Varėnos rajone.

Per kratas aptikta tūkstančiai šovinių, daug granatų ir trotilo.

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius BNS sakė, kad vienas sulaikytų įtariamųjų yra "Juodvarnių" organizacijos narys.

Sulaikytas vilnietis Rokas Kepežinskas anksčiau žiniasklaidai teigė esąs organizacijos tarybos pirmininkas.

"Apie terorizmą duomenų nėra", BNS teigė prokuroras R. Jancevičiaus. Jo teigimu, dabar aiškinamasi, kokiam tikslui sulaikytieji galėjo panaudoti sprogmenis ir šaudmenis.

BNS žiniomis, savaitgalį pareigūnai atliko kratą ir organizacijos nario Vyginto Motuzo namuose Vilniuje.

Du įtariamieji buvo sulaikyti, kai pasipriešino policijos pareigūnams Varėnos rajone ir šūviu iš ginklo vieną jų nesunkiai sužeidė.

Į pareigūną šovęs vilnietis Eligijus Šmidtas iki šiol slapstosi.

Prieš trejus metus R. Kepežinskas žiniasklaidai teigė esąs organizacijos "Juodvarniai" tarybos pirmininkas.

Jo teigimu, "Juodvarniai" - visuomeninė, nepolitinė, nekarinė, nacionalinė jaunimo organizacija. Tada jos tarybos pirmininkas sakė, kad organizacijai priklauso 8 vaikinai iš Vilniaus nuo 17 iki 21 metų. Organizacija neįregistruota.

Pasak R. Kepežinsko, narius sieja žygiai į miškus ir "sveikas lietuviškas nacionalizmas". Organizacijos tikslas - kelti organizacijos narių moralę, išgyventi ekstremaliomis sąlygomis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.