aA
Latviai - labiausiai nepatenkinti gyvenimu tarp šalių kandidačių į Europos Sąjungą (ES) - pernai tokių buvo net pusė. 2002 metais "Eurobarometro" atliktas tyrimas parodė, kad neką labiau gyvenimu patenkinti ir estai bei lietuviai - atitinkamai 54 ir 53 proc.
Vyras
© DELFI
Patys laimingiausi jaučiasi Slovėnijos gyventojai - net 83 proc. apklaustųjų, antroje vietoje - Maltos, trečioje - Čekijos piliečiai.

Specialistai pabrėžia, kad pasitenkinimas gyvenimu priklauso nuo šalies gerovės - Latvijoje pernai BVP vienam gyventojui buvo pats mažiausias. Na o Kipre, kur BVP pats didžiausias, gyvenimu patenkinti 73 proc. žmonių.

Tačiau latviai - vieni optimistiškiausių šalių kandidačių grupėje: 42 proc. jų tiki, kad gyvenimas per artimiausius 5 metus pagerės. Dar didesni optimistai - tik Maltos ir Vengrijos gyventojai.

Estijoje geresniu gyvenimu ateityje tiki 38 proc. respondentų, Lietuvoje - tik 27 proc. Tai pats žemiausias optimizmo rodiklis.

Pernai gruodį stoti į ES buvo pakviestos Vengrija, Kipras, trys Baltijos šalys, Malta, Lenkija, Slovakija, Slovėnija ir Čekija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.