aA
Į Italiją atvyko iš šalies praeityje ištremta karališkoji šeima, kurios dienotvarkėje numatytas apsilankymas bažnyčioje, futbolo rungtynės ir picos valgymas. Tai antrasis karališkosios šeimos vizitas gimtojoje žemėje per 57 gyvenimo tremtyje metus.
Praėjusiais metais Italijos parlamentais panaikino draudimą paskutiniojo šalies karaliaus Vittorio Emanuele III (Viktoro Emanuelio III) palikuonims atvykti į Italiją. Paskutinysis Italijos monarchas tokią nemalonę po Antrojo pasaulinio karo buvo užsitraukęs dėl kolaboravimo su fašistų diktatoriumi Benito Mussolini (Benitu Musoliniu).

"Atrodo, kad praėjo vos kelios akimirkos nuo to laiko, kai aš dar vaikas išvykau iš savo mylimo miesto," žurnalistams teigė karaliaus anūkas, 65 metų princas Vittorio Emanuele, atvykęs iš Ženevos, kur jis ir jo šeima dabar gyvena.

Neapolio oro uoste princą, jo žmoną Mariną Dorią ir jų trisdešimtmetį sūnų Emanuele Filiberto pasitiko apie 100 karališkosios šeimos gerbėjų, kurie mojavo Italijos karalystės vėliavą su monarchų šeimos herbu. Tačiau prie Neapolio katedros, kurioje karališkoji šeima ketina dalyvauti mišiose, susirinko protestuotojai, palaikantys kažkada Neapolio karalystę valdžiusią Burbonų dinastiją.

Per trijų dienų vizitą Italijos karališkosios šeimos nariai taip pat planuoja aplankyti šeimos kapines, dalyvauti iškilminguose pietuose, bei trumpam užeiti į legendinę piceriją, kurioje 1889 m. buvo sukurta klasikinė "Margherita".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.