aA
Virš Irako patruliuojantis JAV bombonešis B-1 penktadienį atakavo du radarus, esančius maždaug 370 km į vakarus nuo Bagdado. Tai viena iš daugybės Irake JAV ir Didžiosios Britanijos patruliuojančių lėktuvų atakų.
Air Bomber B-1
Šį kartą puolimui sąjungininkės pasirinko sunkųjį bombonešį B-1, priskiriamą amerikiečių ilgo nuotolio bombonešių eskadrilei, kurios dabar yra telkiamos Persijos įlankoje.

Penktadienį puolimas buvo surengtas po to, kai Irakas vieną radarų sistemą perkėlė į neskraidymo zoną pietinėje šalies dalyje, sukeldamas pavojų patruliuojantiems JAV ir britų lėktuvams. Nuo sausio mėnesio tai buvo jau 34-tas Vakarų valstybių pajėgų puolimas.

Irake neskraidymo zonos buvo sukurtos po 1991 m. Persijos įlankos karo siekiant apginti kurdų bendruomenę Irako šiaurėje ir musulmonus šiitus pietuose. Tuo tarpu Bagdadas atsisako šias zonas pripažinti.

Šiuo metu Persijos įlankoje yra sutelkta daugiau kaip 250 tūkst. amerikiečių ir britų karių, kurie yra pasirengę vykdyti galimą invaziją į Iraką.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.