aA
Šimto "ypatingų" automobilių kolona iš Nyderlandų, dalyvausiančių lenktynėse "Rallying Classic Cars to the Arctic Circle and Back" po Europą, aplankys Lietuvą.
Sekmadienį Nyderlandų mieste Apeldorne startuosianti kolona keliaus per Lenkiją, Lietuvą, Latviją, Estiją, Suomiją, Švedijos, o birželio 29 dieną finišuos Norvegijos sostinėje Osle, pranešė "Olandų namai" Lietuvoje.

Birželio 13 dieną kolona kirs Lietuvos - Lenkijos sieną ties Lazdijais. Tą pačią dieną automobiliai vilniečiams bus pristatyti vienoje sostinės aikščių.

Per dvidešimties dienų kelionę aplink Baltijos jūrą bus įveikta apie 9 tūkst. kilometrų.

Automobilius vairuos ne tik olandai, bet ir argentiniečiai, belgai, kanadiečiai, vokiečiai, anglai, italai, austrai, skandinavai, šveicarai, rusai ir amerikiečiai, PAR atstovai.

Lenktynėse dalyvauja automobiliai, pagaminti ne vėliau kaip 1967 metais. Seniausias turo automobilis - 1916 metų laidos "Simplex".

Automobiliai suskirstyti į dvi amžiaus kategorijas - pagaminti iki 1949 ir iki 1967 metų. Šios kategorijos bus skirstomos į klases pagal darbinį variklio tūrį.

Lenktynėse bus kovojama dėl dviejų specialių prizų - "Nations Cup" ir "Ladies Cup".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.