aA
Valstybinė kalbos inspekcija teisėtai skyrė nuobaudą Vilniaus rajono Sudervės gyvenvietės seniūnei Česlavai Stupenko už tai, kad šalia lietuviškų gyvenvietės gatvių pavadinimų nurodė iškabinti lenteles ir su lenkiškais pavadinimais.
teismas
teismas
Tai penktadienį nusprendė Vilniaus apygardos administracinis teismas. Tačiau teismas nutarė pakeisti paskirtą piniginę baudą įspėjimu.

450 litų bauda Č.Stupenko buvo nubausta sausio pabaigoje. Šį Valstybinės kalbos inspekcijos sprendimą seniūnė apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Vilniaus rajono savivaldybės taryba prieš dešimtmetį priėmė sprendimą dėl Sudervės gyvenvietėje esančių gatvių lietuviškų pavadinimų.

Lentelės su lenkiškais gatvių pavadinimais buvo pakabintos praėjusių metų rudenį be atitinkamo Vilniaus rajono savivaldybės leidimo.

Č.Stupenko BNS yra sakiusi, kad lenteles su lenkiškais gatvių pavadinimais pakabino gyventojų prašymu. Apie 84 proc. Sudervės gyventojų yra lenkų tautybės. 2002 metais Valstybinė kalbos inspekcija paskyrė 20 nuobaudų dėl įvairių pažeidimų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.