aA
Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis premjeras Algirdas Brazauskas teigia, jog gegužės mėnesį vyksiančiame partijos suvažiavime gali būti svarstomas klausimas dėl jungimosi su Naująja sąjunga (NS, socialliberalais).
Algirdas Brazauskas ir Artūras Paulauskas
© ELTA
Tai premjeras sakė interviu, kurį šią savaitę paskelbė žurnalas "Veidas". Pasak jo, LSDP yra "pasirengusi svarstyti šitą klausimą". A.Brazausko teigimu, už partijų vienijimąsi pasisakytų ir dauguma socialliberalų.

"Dauguma jų (NS - BNS) partijos narių yra už jungimąsi, bet yra įtakingų partijos narių, kuriems atrodo kitaip", - sakė jis, pažymėjęs, jog panaši situacija buvo ir "socialdemokratų jungimosi su Lietuvos demokratine darbo partija laikais".

LSDP ir LDDP susijungė 2001 metų sausį. Prieš tai abi partijos buvo sudarę koaliciją, dalyvavusią Seimo rinkimuose. A.Brazauskas tikisi, jog iki gegužės 3 dieną numatyto partijos suvažiavimo jungimosi klausimą aptars ir socialliberalai.

Tuo tarpu NS pirmininko pavaduotojas ir partijos frakcijos Seime seniūnas Alvydas Ramanauskas BNS teigė, jog socialliberalai neketina svarstyti klausimo dėl jungimosi su socialdemokratais.

"Partijos pozicija išreikšta tarybos sprendime. Šis klausimas nebuvo nekeliamas ir neketinama jo pakartotinai svarstyti", - BNS sakė A.Ramanauskas.

Vasarį vykusiame partijos tarybos posėdyje socialliberalai nusprendė, jog stiprins partiją ir būsimuose Seimo bei Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvaus kaip savarankiška politinė jėga. EP rinkimai planuojami 2004 metų pavasarį, Seimo - tų pačių metų rudenį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.