aA
Vidaus reikalų ministras (VRM) Juozas Bernatonis priekaištavo šalies policijos vadovui Vytautui Grigaravičiui dėl nekompetentingai parengtų teisės aktų ir ragino netrukdyti policijos reformai. BNS žiniomis, susitikimo metu V.Grigaravičiui ministras pasiūlė atsistatydinti.
Vytautas Grigaravičius
Vytautas Grigaravičius
© ELTA
"Nepaisant į nekonkrečius ministro mestus kaltinimus ir išreikštą nepasitenkinimą V.Grigaravičiaus darbu, šalies policijos vadovas teigia dirbsiąs toliau, nebent nepasitikėjimą pareikštų jį skyrusi institucija", - BNS sakė Policijos departamento atstovė spaudai Danutė Daunoravičiūtė.

Kaip pranešė VRM, penktadienį ministras su V.Grigaravičiumi aptarė su naujų Baudžiamojo bei Baudžiamojo proceso kodeksų įsigaliojimu susijusius klausimus.

Anot pranešimo, ministras priminė V.Grigaravičiui jo nekompetentingai parengtus teisės aktus, kurie "grubiai prieštaravo Vyriausybės priimtiems nutarimams".

Kovo pradžioje šalies policijos vadovas pasirašė įsakymus dėl Policijos ir Tardymo departamentų reorganizavimo, kuriuos vėliau teko atšaukti. Reaguodamas į šią situaciją, ministras per susitikimą paragino V.Grigaravičių "ateityje netrukdyti reformai".

Kaip pranešė VRM, Policijos ir Tardymo departamentų reorganizacijos tikslas - pasirengti tinkamam ikiteisminio tyrimo organizavimui, kuris, šių metų gegužės 1-ąją įsigaliojus naujiems kodeksams, turėtų keistis.

Be to, J.Bernatonis nurodė, kad V.Grigaravičius daugiau dėmesio turėtų skirti teritorinių policijos komisariatų veiklai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.