aA
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnai per bendrą operaciją sulaikė 15 asmenų, kurie gali būti susiję su naikinimui skirtų kontrabandinių cigarečių grobimu. Įtariama, kad jie supirkinėjo naikinimui skirtas kontrabandines cigaretes.
Cigarette
Bendra teisėsaugininkų operacija buvo vykdoma ketvirtadienį Kalvarijoje, Marijampolėje ir Vilkaviškyje. Joje dalyvavo maždaug 50 STT ir LKPB Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos bei Lietuvos policijos greitojo reagavimo rinktinės ,,Aras" pareigūnų.

Kaip pranešė STT, įtariama, kad sulaikytoji grupė, klastodama dokumentus ir papirkdama valstybės pareigūnus bei tarnautojus per keletą kartų pagrobė beveik milijoną cigarečių ,,Super Kings" ir ,,Sovereign" pakelių, kurie kaip konfiskuota kontrabanda turėjo būti sunaikinti.

Tarp sulaikytųjų - Kalvarijos policijos komisariato tardytojas Ramūnas Abramikovas, to paties komisariato ūkvedys Juozas Petrauskas, Marijampolės apskrities Valstybinės mokesčių inspekcijos vyresnysis specialistas Vytas Murauskas, Vilkaviškio rajono Valstybinės mokesčių inspekcijos specialistas Kęstutis Parulis, Marijampolės rajono agentūros vyresnysis valstybinės aplinkos apsaugos inspektorius Liudas Gudaitis, Marijampolės visuomenės sveikatos centro higienos gydytojo padėjėja J. R., akcinės bendrovės ,,Kazlų Rūdos metalas" energetikas D.Š. bei dar aštuoni asmenys, kurie yra siejami su Marijampolės ,,Raikinų", Alytaus ,,Tamošių" bei Kauno ,,Vilijampolės" organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis.

Keletą mėnesių stebėję, kaip buvo organizuojamas šis nusikaltimas, pareigūnai išsiaiškino, kad pareigūnams papirkti buvo skirta maždaug 300 tūkst. litų.

Vykdant šį tyrimą, kovo 5 dieną STT buvo iškelta baudžiamoji byla dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kurstymo papirkti, papirkimo bei tarnybinio suklastojimo. Bylai tirti sudaryta penkių tardytojų grupė.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.