aA
Pirmadienį pasibaigęs Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir JAV prezidento Billo Clintono (Bilo Klintono) susitikimas atnešė mažai konkrečių rezultatų, konstatavo Rusijos spauda.
Tiesa, buvo susitarta sunaikinti dalį plutonio atsargų. Tačiau apskritai derybos atskleidė tik naują, realistiškesnį dvišalių santykių laikotarpį po sunkaus pradinio posovietinių reformų etapo, pirmadienį rašė Maskvos dienraščiai.

"Problemos nebuvo išspręstos, dar tik numatytas naujas jų sprendimo etapas", rašoma pirmame "Vremia Novosti" puslapyje, straipsnyje "Nulinis pasirinkimas".

"Kuklios "2000-ųjų viršūnių susitikimo" išdavos yra visiškai logiškos. Sąvoka "strateginė partnerystė", kuri pastaraisiais metais atrodė leidžianti paskutinį kvapą, dabar, regisi, pasmerkta dar kurį laiką išlikti. Kol kas nei Maskva, nei Vašingtonas nežino, kokią formą įgis naujieji santykiai", teigia "Vremia Novosti".

Dienraštis "Sevodnia" rašo, kad viršūnių susitikimas parodė, jog "Rusijos ir Amerikos santykių vasara jau baigėsi".

Pasak laikraščio, kai į valdžią atėjo V. Putinas, B. Clintonui prasidėjo visiškai nauji laikai. Rusijos prezidentas "tęsia karą Čečėnijoje, siekia branduolinio bendradarbiavimo su Iranu, nepastebi "reidų" prieš žiniasklaidą ir deklaruoja galintis svarstyti galimybę įstoti į NATO. Jis taip pat kalba apie bendradarbiavimą su amerikiečiais, kuriant branduolinį skydą, iš esmės nukreiptą prieš Rusijos strateginius partnerius", pastebi laikraštis.

Net susitikimo išvakarėse išsakytas V. Putino pasiūlymas kartu su JAV kurti alternatyvų, bendrą skydą nuo piktavalių valstybių raketų nesulaukė rimto atsako, rašė dienraštis "Vedomosti". Pasak jo, B. Clintono viešnagė tebuvo "nebūtinas vizitas".

"Visų pirma, JAV prezidento vizitas į Maskvą buvo svarbus jam, o ne Putinui... Svarbiausias Clintono vizito į Rusiją ir kitas Europos šalis tikslas - padėti jo sąjungininkui demokratui, viceprezidentui Alui Gore (Elui Gorui) laimėti rinkimus", mano laikraštis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.