aA
Per izraeliečių reidą Dženino pabėgėlių stovykloje Vakarų Kranto šiaurėje anksti penktadienį žuvo šeši palestiniečių aktyvistai, pranešė Izraelio kariuomenės šaltiniai.
Izraelio tankas, Israel
© EPA-ELTA
"Izraelio pajėgos atvyko į Dženino pabėgėlių stovyklą suimti kovotojų ir buvo apšaudytos iš kelių vietų", - teigė vienas pareigūnas.

Specialieji armijos daliniai, kuriuos dengė maždaug 30 šarvuočių bei visureigių ir du sraigtasparniai, stovykloje apsupo namą, kuriame gyvena ieškomas kovotojas. Artindamiesi prie namo, kariai nukovė nuo jo stogo šaudžiusį snaiperį bei dar vieną kovotoją prie pačio pastato.

"Kariam įėjus vidun juos apšaudė kiti kovotojai, kurie taip pat buvo nukauti, - teigė šaltinis. - Name buvo rastos Izraelio kariuomenės uniformos, automatai "Kalašnikov" ir M-16, taip pat sprogstamųjų medžiagų prikimšti diržai".

Anksčiau palestiniečių saugumo šaltiniai sakė, jog reido metu žuvo penki palestiniečiai: k eturi žuvusieji priklausė radikaliam "Islamo džihado" judėjimui, o penktasis - "Al Aksos kankinių brigadoms", kurios yra susijusios su palestiniečių lyderio Yassero Arafato (Jasiro Arafato) judėjimu "Fatah".

Po šio reido Izraelio pajėgų operacijose Dženine ir jo apylinkėse per parą nukautų palestiniečių kovotojų skaičius padidėjo iki vienuolikos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.