aA
Rusija mano, kad "Didžiosios Britanijos siūlymai dėl Irako nėra konstruktyvūs ir neišsprendžia svarbiausios problemos - kaip užkirsti kelią jėgos scenarijui prieš Bagdadą", - pareiškė penktadienį Rusijos užsienio reikalų viceministras Jurijus Fedotovas.
Jis pranešė, kad konsultacijos JT Saugumo Taryboje dėl rezoliucijos Irako klausimu projekto gali būti tęsiamos penktadienį.

"Tačiau girdėti balsų, kad šiomis sąlygomis balsavimas dėl rezoliucijos projekto gali būti atšauktas", - sakė J.Fedotovas.

Jis pažymėjo, jog Britanijos pasiūlytų vadinamųjų nusiginklavimo testų Irakui svarstymas "patvirtino, kad dauguma Saugumo Tarybos narių jiems nepritaria".

"JT Saugumo Taryboje vyrauja nuomonė, kad Britanijos siūlymai yra ultimatyvūs ir numato automatiškai panaudoti jėgą", - pabrėžė J.Fedotovas.

Jis taip pat pranešė, kad kovo 7 dieną pasiūlytas svartyti JT Saugumo Taryboje Britanijos, Amerikos ir Ispanijos rezoliucijos projektas nepakeistas ir jame tebėra ultimatyvus terminas - kovo 17-oji.

Paprašytas pakomentuoti Amerikos oficialių atstovų teigimus, kad Rusija gali pakeisti savo poziciją ir susilaikyti per balsavimą dėl pasiūlyto rezoliucijos projekto, URM vadovo pavaduotojas pareiškė: "Rusijos pozicija nesikeičia: mes nepraleisime jokios rezoliucijos, pagrįstos ultimatumais ir atveriančios kelią panaudoti jėgą prieš Iraką".

"Tokia Rusijos pozicija neatmeta ir galimybės pasinaudoti JT Saugumo Taryboje veto teise", - pareiškė J.Fedotovas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.