aA
Po 1996-aisiais federaliniu mastu patvirtinto "absoliutaus susilaikymo" auklėjimo, draudžiančio seksualinį auklėjimą mokyklose, pagaliau pasigirdo kitokie atgarsiai.
Naujoji apklausa parodė, kad dauguma amerikiečių visgi nori, jog vaikai mokykloje būtų supažindinami su visais (arba bent daugeliu) seksualinio gyvenimo faktais. 43% apklaustųjų išreškė norą dėl seksualinio auklėjimo aukštosiose mokyklose, o 84% pripažino, kad tokio auklėjimo reikėtų vidurinėse mokyklose. 70% respondentų visiškai nepritarė "absoliutaus susilaikymo" federalinei programai.

Kiti JAV Seksualinės informacijos ir auklėjimo tarybos pateikti tyrimai taip pat parėmė šią tendenciją: daugiau kaip 80% apklaustųjų teigiamai atsiliepė apie seksualinės informacijos skleidimo jaunimui poreikį, atmesdami įsisenėjusį požiūrį, kad tokia informacija sąmoningai skatina jaunuolių seksualinę veiklą.

Ką tai reiškia? Turbūt nieko labai stebėtino. Tik tiek, kad dauguma žmonių nori apsaugoti savi vaikus arba supranta, kad ir vadovaujančuų asmenų sprendimai ne visada būna racionalūs. Dar daugiau, jie pripažįsta, kad seksualinis auklėjimas yra toks pats svarbus, kaip ir kelių eismo taisyklių mokymasis norint gauti teises.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.