aA
Indijos finansinėje sostinėje Mumbajuje (Bombėjuje) policija penktadienį ėmėsi griežtesnių saugumo priemonių, nes ketvirtadienį vakare viename priemiestiniame traukinyje sprogo bomba, pareikalavusi 11 žmonių gyvybių.
Traukinio katastrofa Indijoje
Traukinio katastrofa Indijoje
© EPA-ELTA
Kaip pranešė policija, bomba sprogo sausakimšame traukinyje viename Mumbajaus priemiestyje. Iš pradžių buvo pranešta, kad žuvo 10 žmonių, o dar 75 žmonės sužeisti, bet naktį vienas sužeistasis mirė.

Išpuolis įvykdytas kitą dieną po to, kai buvo paminėtos 10-osios 250 žmonių gyvybių pareikalavusių sprogimų Mumbajuje metinės. Šiais išpuoliais buvo apkaltintos grupuotės, keršijančios už musulmonų žūtį per hinduistų ir musulmonų riaušes. Už šio ketvirtadienio išpuolį atsakomybės niekas neprisiėmė.

Policijos patruliai tikrina visus traukinius, kuriuose ieško įtartinų ryšulių ar paketų. "Stotelėse pradėjome tikrinti krepšius ir priemiestinių traukinių keleivius", - sakė geležinkelių policijos pareigūnas S.T.Jadhavas (S.T.Džadhavas).

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.