aA
Britų ministras pirmininkas Tony Blairas (Tonis Bleras) mano, kad antroji Jungtinių Tautų (JT) rezoliucija dėl Irako dabar yra mažiau tikėtina, todėl karo tikimybė padidėjo, ketvirtadienį po susitikimo su ministru pirmininku sakė opozicijos lyderis Iainas Duncanas Smithas (Janas Dankanas Smitas).
Tony Blair
Tony Blair
© EPA-ELTA
"Ministras pirmininkas šiandien man sakė, kad... antroji rezoliucija dabar tikriausiai mažiau tikėtina, nei bet kada anksčiau", - po susitikimo žurnalistams sakė Konservatorių partijos lyderis.

I.Duncanas Smithas nurodė, kad karo tikimybė padidėjo ir kad T.Blairas jam sakė, jog su prancūzais dėl jų grasinimo pasinaudoti veto teise visiškai nebeįmanoma susitarti.

Dėl šios priežasties, T.Blairo, nuomone, sunku įtikinti dar neapsisprendusias JT Saugumo Tarybos nares balsuoti už naująją rezoliuciją, sakė I.Duncanas Smithas.

Prancūzija nepritaria Vašingtono ir jo šalininkių raginimams priimti naują rezoliuciją, kurioje numatomi įgaliojimai imtis karo veiksmų prieš Iraką.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.