aA
Kolumbijos automobilių pramonė siūlo atidaryti automobilių vagių "koncentracijos stovyklą" su mediniais barakais ir spygliuotos vielos tvora. Atitinkamą pasiūlymą trečiadienį iškėlė Kolumbijos automobilių atsarginių dalių pramonės asociacijos vadovas Tulio Zuluaga (Tulijas Suluaga).
"Mes siūlome Vidaus ir Teisingumo ministerijoms įsteigti specialų kalėjimą, kažką panašaus į koncentracijos stovyklą, su mediniais barakais ir spygliuotos vielos tvora", -žurnalistams Bogotoje pasakė asociacijos vadovas.

Jis neužsiminė apie nacistų koncentracijos stovyklose per Antrąjį pasaulinį karą vykdytas masines žudynes, bet kalbėjo apie tai, kad kaliniai turėtų patys pasirūpinti savo maitinimu.

"Negerai, kai tiek daug žmonių atsiduria kalėjimuose ir mes visi, kolumbiečiai, privalome juos išlaikyti, - sakė T. Suluaga. - Jie turi patys prasimaitinti ir atsakyti už savo nusikaltimus. Manau, jog tokia priemonė tikrai išvalytų mūsų šalį".

Kolumbijoje dviem parduotiems naujiems automobiliams tenka viena seno arba naujo automobilio vagystė. Nelegalią prekybą vogtais automobiliais kursto šalyje daug dešimtmečių vykstantis partizaninis karas - vagys parduoda automobilius arba kraštutinių dešiniųjų sukarintoms formuotėms, arba marksistiniams maištininkams.

Pastaruoju metu Kolumbija sugriežtino savo baudžiamąjį kodeksą ir už grotų, sprendžiant pagal ankstesnių metų nusikalstamumo statistiką, papildomai turėtų atsidurti tūkstančiai automobilių vagių.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.