aA
JAV veda "slaptas derybas" su aukštais Irako gynybos žinybos vadovybės atstovais, tikėdamosi, kad dalis Irako kariškių atsisakys dalyvauti kare, jeigu Vašingtonas smogs smūgį Bagdadui, pranešė trečiadienį televizijos kanalas CNN, remdamasis šaltiniais Jungtinių Valstijų vyriausybėje.
CNN pranešė, remdamasi savo šaltiniais, kad derybas su Irako kariškiais veda ne Pentagonas, o kiti JAV administracijos "atstovai".

Tačiau JAV gynybos departamento sekretorė spaudai paneigė pranešimą apie slaptas konsultacijas su Bagdadu. "Tai beprasmiška. Kas turi pasiduoti?", - sakė ji.

Kaip pranešė CNN, kuri remiasi aukštais JAV valdžios atstovais, kai kurie svarbūs pareigūnai Irako karinėje žinyboje galbūt jau sutiko nekariauti su amerikiečių ir jų sąjungininkų pajėgomis, kurios ketina nuversti ir nuginkluoti Irako prezidentą Saddamą Husseiną (Sadamą Huseiną).

Televizijos kanalo šaltiniai atsisakė pateikti kokių nors detalių apie šias derybas, motyvuodami tuo, kad Saddamas Husseinas gali nubausti kariškius.

Tuo tarpu anksčiau antradienį JAV gynybos ministras Donaldas Rumsfeldas (Donaldas Ramsfeldas) pranešė žurnalistams, jog su Irako kariškiais vedamos neoficialios derybos, kaip jie galėtų išvengti sau nepageidautinų karo padarinių.

JAV neatmeta galimybės pradėti karo veiksmus prieš Iraką, nes mano, kad jis nenori savanoriškai atsisakyti turimų masinio naikinimo ginklų ir turi būti nuginkluotas jėga.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.