aA
Likus dešimčiai minučių iki mirties bausmės įvykdymo, JAV Aukščiausiasis Teismas atidėjo bausmę nuteistam žudikui, kuris jos laukė daugiau kaip 20 metų, trečiadienį pranešė JAV Teksaso valstijos kalėjimo atstovai.
44 metų Delma Banksas (Delma Benksas), kuris buvo pripažintas kaltu nužudęs 16 metų jaunuolį, turėjo tapti 300-uoju nubaustu mirtimi kaliniu nuo 1976 metų, kai Teksaso valstijoje buvo vėl leista mirties bausmė.

18 val. vietos laiku D.Banksui turėjo būti suleista nuodų injekcija. Tačiau 17 val. 50 min., kai kalinys buvo laukiamojoje patalpoje vos už kelių žingsnių nuo egzekucijos vykdymo kameros, jam buvo pranešta, jog bausmė atidedama.

Tai buvo jau 16-as kartas, kai paskutinę minutę buvo atidėtas 23 metus mirties bausmės laukiančio D.Bankso nuosprendžio įvykdymas.

"Aš tiesiog dėkoju Dievui", - pareiškė D.Banksas, sužinojęs apie teismo sprendimą.

Aukščiausiasis Teismas buvo paprašytas sustabdyti mirties bausmės įvykdymą D.Banksui dėl kelių priežasčių. Be kita ko, buvo tvirtinama, kad jam nebuvo užtikrintas teisingas teismas, nes kaip ir nužudymo auka, visi teismo prisiekusieji buvo baltaodžiai, tuo tarpu D.Banksas yra juodaodis.

D.Banksas buvo nuteistas mirti už 1980 metų balandžio 16 dieną įvykdytą Richardo Whiteheado (Ričardo Vaithedo) nužudymą Rytų Teksaso valstijos Teksarkanos mieste.

Jis buvo pripažintas kaltu nušovęs R.Whiteheadą ir pavogęs jo automobilį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.