aA
Norvegijos valdininkai įrengė specialią bučiavimosi zoną, kurioje į darbą atvykęs ligoninės personalas gali atsisveikinti su mylimaisiais. Šio žingsnio teko imtis todėl, kad prieš išlipdami iš automobilio Trondheimo Šv.Olavo ligoninės seselės ir gydytojai labai ilgai bučiuojasi su širdies draugais.
Bučinys
Norėdami sumažinti susidarančias transporto spūstis, miesto valdininkai nutarė pastatyti atskirą "bučiuokis ir važiuok" alėją.

"Turiu pripažinti, kad man padėjo kai kurios išradingos mūsų darbovietės ponios", - sakė naujosios atšakos projekto vadybininkas Terje Fiksdalis (Terjė Fiksdalis).

Pasak jo, daugybės darbuotojų atsisveikinimo bučinys tęsiasi ištisas minutes. Per tą laiką priešais miesto ligoninę už jų susidaro ištisa automobilių eilė.

Pro ligoninę vedantis keturių juostų kelias - tai didžiulė eismo arterija, kuria nuolat zuja mašinos, išvykstančios ir atvykstančios į Trondheimą, esantį už beveik 500 kilometrų į šiaurę nuo sostinės Oslo.

Naująją atkarpą tikimasi nutiesti iki šio pavasario. Ji eis palei pat ligoninę. Duomenų apie sąmatos dydį neturima.

"Kokį kartą gal ir pasinaudosiu alėja, bet glamonėtis joje nesiruošiu", - tvirtino ligoninės seselė Marita Onstad Roed.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.