aA
Lietuvos prezidentas Rolandas Paksas kalbėdamas telefonu su JAV vadovu George'u W.Bushu (Džordžu Bušu) paragino taikiai spręsti Irako konfliktą. "Ginkluotas konflikto sprendimo būdas turėtų būti tik paskutinė šios problemos sprendimo priemonė", - trečiadienio vakarą vykusio pokalbio su JAV vadovu metu sakė R. Paksas.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas
© ELTA
Savo ruožtu G.W.Bushas pažymėjo, jog JAV visuomet siekė taikaus šio konflikto sureguliavimo, tačiau, pasak jo, derybos užsitęsė ir jau nebeduoda reikiamų rezultatų.

"Irako režimas kelia didžiulę grėsmę pasauliui. Ginklas prieš šį režimą bus naudojamas tik siekiant apginti taiką ir pasaulio šalių laisvę", - pabrėžė JAV vadovas.

R. Paksas informavo JAV vadovą, jog greitu laiku Prezidentūroje posėdžiaus Valstybės gynimo taryba ir svarstys konkrečius Lietuvos veiksmus Irako krizės atžvilgiu. Lietuvos vadovas pažadėjo informuoti JAV prezidentą apie šio posėdžio rezultatus.

Be to, pasak prezidento spaudos tarnybos pranešimo, G.W.Bushas išreiškė norą Vašingtone susitikti su Lietuvos prezidentu abiem tinkamu laiku. JAV prezidentas sakė tikįs sėkmingo bendradarbiavimo su R.Paksu ir patikino, jog JAV laiko Lietuvą savo draugu.

"Europai reikia tokios laisvos dvasios žmonių", - sakė JAV prezidentas. Jis pažymėjo gerbiąs Lietuvą, jos istoriją bei laisvos dvasios žmones. R.Paksas sakė labai vertinąs gerus Lietuvos bei JAV santykius ir užtikrino, kad ir ateityje sieks juos stiprinti.

R.Paksas taip pat pažymėjo, jog JAV Vyriausybės sprendimas pripažinti Lietuvą rinkos ekonomikos valstybe paskatins dar aktyvesnę abiejų šalių verslo ryšių plėtrą. Lietuvos ir JAV vadovų pokalbis, vykęs šiek tiek po 20 valandos Lietuvos laiku, truko apie 10 minučių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.