aA
Viena iš parlamento rinkimus Estijoje laimėjusių partijų - Centro partija - pereis į "konstruktyvią opoziciją", ketindama pagal išgales bendradarbiauti su kuriama nauja valdančiąja koalicija, trečiadienį pareiškė Centro partijos pirmininko pavaduotojas Svenas Mikseras.
Estija
Estija
Jis pranešė, kad prie tokios išvados antradienį vakare priėjo dauguma partijos valdybos narių. Pasak jo, tokiai nuomonei greičiausiai pritars ir Centro partijos įgaliotinių taryba, kurios posėdis įvyks šeštadienį.

"Žinoma, mes nepulsime triuškinti valdančiosios koalicijos nuo pat pirmos dienos, tačiau Estijos politinis gyvenimas parodė, kad kol kas valdančiosios koalicijos nesugeba išsilaikyti visus ketverius metus, nuo rinkimų iki rinkimų, - sakė S.Mikseras. - Mes tikimės grįžti į valdžią dar iki kitų rinkimų".

Per rinkimus Centro partija, kaip ir "Res Publica", dabar vedanti derybas dėl naujosios koalicijos, gavo po 28 mandatus. Reformų partijai teko 19 vietų, Liaudies sąjungai - 13.

Kartu su centristais opozicijoje liks Tėvynės Sąjunga, gavusi 7 mandatus, ir Nuosaikiųjų partija - 6. Iš viso Estijos parlamente yra 101 deputatas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.