aA
Estijos prezidentas Arnoldas Ruutelis (Arnoldas Riūtelis) trečiadienį paskelbė parlamento patvirtintas Konstitucijos pataisas, kuriomis vietos savivaldos įgaliojimai pratęsiami iki ketverių metų.
Arnold Ruutel Estijos prezidentas
Nuo šiol vietos savivaldos bus renkamos keturių metų laikotarpiui. Įstatymas leidžia sutrumpinti vietos susirinkimų įgaliojimus savivaldybėms susijungus, įvykus administraciniams teritoriniams pokyčiams arba pripažinus, kad susirinkimas yra neveiksnus. Kaip ir iki šiol, rinkimai bus visuotiniai, tiesioginiai ir slapti.

Naujasis įgaliojimų terminas bus taikomas 2005 metų rudenį išrinktiems deputatų susirinkimams. Ateityje municipaliniai rinkimai vyks 2009, 2013, 2017 metais ir taip toliau, kas ketverius metus.

Estijos parlamento rinkimai vyks 2007, 2011, 2015 metais ir taip toliau.

Estijai įstojus į Europos Sąjungą prisidės dar ir Europarlamento rinkimai, galbūt bus pereita ir prie tiesioginių prezidento rinkimų.

Daugumoje Europos šalių municipaliniai rinkimai vyksta kartą per 4 metus, kai kuriose - kas penkerius ar šešerius metus. Trejiems metams vietos organai renkami Albanijoje, Lietuvoje ir Maltoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.