aA
Trečiadienį ryte atsistatydino privačios aukštosios mokyklos "Concordia" rektorius Martas Susi (Martas Susis) ir prorektorė Mari Ann Susi (Mari An Susi), pranešė universiteto atstovė spaudai Kaidi Aher.
Pasak jos, apie savo sprendimą sutuoktiniai informavo trečiadienį ryte, per bendrą aukštosios mokyklos vadovybės posėdį.

M.Susi paaiškino susirinkusiems, jog paduotas pareiškimas dėl universiteto reikalus tvarkiusios firmos "Concordia Varahaldus" bankroto. Atstovė spaudai nepatikslino, kas įteikė pareiškimą - pati firma ar kuris nors jos kreditorių.

Rektorius ir prorektorė įėjo į firmos "Concordia Varahaldus" valdybą.

Pasak K.Aher, paskaitos universitete vyks toliau, o ketvirtadienį prasidės derybos su Švietimo ir mokslo ministerija, kurias universiteto vardu ves "Conkordia" akademinė draugija, vienijanti darbuotojus, studentus ir dėstytojus.

Atstovė spaudai pažymėjo, jog draugija kaip pajamų neturinti bendrija mėgins gauti licenciją, kad tais pačiais principais galėtų tęsti darbą jau kaip aukštoji mokykla.

K.Aher pridūrė, kad Talino pedagoginis universitetas žadėjo prireikus užleisti "Concordia" studentams savo patalpas.

"Concordia" problemos į viešumą iškilo prieš porą savaičių, kai universiteto reikalus tvarkiusi "Concordia Varahaldus" pasiūklė parduoti šią mokymo įstaigą su milijoninėmis skolomis Talino pedagoginiam universitetui. Tačiau paaiškėjo, kad skolos siekia ne 5 mln. kronų (1,1 mln. litų), kaip buvo iš pradžių nurodyta, bet viršija 25 mln. (5,5 mln. litų).

Pedagoginis universitetas nusprendė nepirkti "Concordia". Derybos su "Audentes Mainor" universitetu taip pat žlugo.

"Concordia" dėstytojai, profsąjunga, darbuotojai ir studentai praėjusį trečiadienį paragino rektorių M.Susi atsistatydinti, tačiau šis atsisakė.

Dabar universitete mokosi apie 1000 studentų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.