aA
Klausimas

Miela Gydytoja Eugenija,

Man yra reikalinga labai skubi Jūsų pagalba išsklaidyti abejones, todėl prašau atsakyti į mano klausimus. Iš anksto dėkoju.

Mano problema yra vėluojančios mėnesinės jau 14 dienų. Mano ciklas- 26 dienos, kartais diena anksčiau/ diena vėliau. Manau, kad galiu būti neščia, nes prieš mėnesį turėjau nesaugius lytinius santykius ( tai tik antras kartas mano gyvenime). Paskutinį kartą mėnesinės buvo 4 dienos iki santykių. Po lytinio akto praėjus 6 valandoms išgėriau vieną "Postinor" tabletę, tačiau pakartotinai negeriau. Kitą dieną pradėjau negausiai kraujuoti, kraujavimas tęsės 3 dienas. Šį mėnesį mėnesinių taip ir nesulaukiau. Mane nuolat kamuoja blogumas iki lengvo pykinimo, pamaudžia pilvą, silpna, tapau nervinga.

Jau tris kartus dariausi nėštumo testą, kas 5 dienos, tačiau visi jie neigiami. Ar galiu pasitikėti tais testais, kad esu ne nėščia? Suprantu, kad dėl dingusių mėnesinių turiu apsilankyti pas gydytoją, tačiau pasakykit man, miela gydytoja, ar gali būti, kad esu nėščia, net jeigu testai neigiami?

Ir ar gali buti, kad dingusioms mėnesinėms ir mano savijautai įtakos turi "Postinor"?

Labai Jums dėkoju ir nekantriai laukiu atsakymo.

Asta 22m.

Atsakymas

Jeigu nėštumo testas neigiamas, vadinasi, nėštumo nėra. Postinoras galėjo sutrikdyti menesinių ciklą.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.