aA
Klausimas

Keturi mėnesiai geriu kontraceptines tabletes Loete. Bet mėnesinės visada prasideda likus 5-6 tabletėms. Tada (taip patarė mano ginekologė) išgeriu po dvi tabletes į dieną kad greičiau baigčiau pakuotę ir mėnesines būtų geriant “tuščias” tabletes. Nenorėčiau keisti šių tablečių kitomis, nes nuo ankščiau išbandytųjų man buvo stipriai padidėjęs nervingumas. Norėčiau paklausti, ar taip gerdama tabletes kaip dabar galiu tikėtis maksimalios apsaugos, ir ar nėra būtina jas keisti kitomis? Ačiū.

Atsakymas

Atvirai pasakius, apie tokį vartojimo režimą, kaip patarė jūsų ginekologė, išgirdau pirmą kartą. Iš tiesų tai, kad kraujavimas atsiranda dar vartojant tabletes, rodo, kad tabletėse esanti hormonų dozė yra jums per maža, tabletes reiktų keisti į tokias, kuriose yra daugiau estrogeno.

Tiesą sakant, gerdama po 2 tabletes, jūs tą estrogeno dozę ir dvigubinate. Rašote, kad anksčiau vartotos tabletės netiko dėl padidėjusio nervingumo, tačiau nenurodote kokios tai buvo tabletės. Lietuvoje yra daugiau nei 30 skirtingų kontraceptinių tablečių, todėl tikrai yra iš ko pasirinkti, kad ir ciklo kontrolė būtų gera ir tabletės būtų gerai toleruojamos.

Rekomenduočiau pabandyti vartoti Marvelon - jose yra 30 mkg estrogeno - ne per mažai, kad labai gerai reguliuotų mėnesinių ciklą, ir ne per daug, kad nebūtų nepageidaujamų šalutinių poveikių.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.