aA
Klausimas

Laba diena, daktare,

Jau maždaug 8 metus vartoju vaistus "Triregol". Tačiau dabar jau yra daugybė naujų pavadinimų, todėl pasidarė neramu, ar mano vartojami kotraceptikai dar tinkami. Gal būt jie, palyginti su naujesniais, turi daugiau pašalinių veiksnių ir rizikos moters sveikatai? Tiesa, juos vartodama jaučiuosi gerai ir niekuomet nebuvo komplikacijų. Gal galėtumėt truputi plačiau papasakoti apie "Triregol".

Iš anksto dėkoju.
Loreta

Atsakymas

Tri-regol yra vieni seniausių Lietuvoje parduodamų kontraceptinių preparatų. Juose yra gana didelės hormonų dozės, senesnės kartos progestinas (levonorgestrelis) - turintis stipriausią "vyrišką" poveikį iš visų kontraceptinėse tabletėse galinčių būti progestinų, jie gali turėti daugiau šalutinių poveikių. Šiuo metu Lietuvoje tikrai galima įsigyti daug naujesnių ir saugesnių preparatų.

Tri- regol yra fazinis preparatas, tai reiškia, kad jo skirtingose tabletėse yra skirtingos hormonų dozės. Jeigu norėtumėte keisti savo vartojamą kontraceptiką, rekomenduočiau GRACIAL. Tai pats naujausias fazinis preparatas ( prie kokio Jūsų organizmas per eilę metų jau priprato) tačiau jame yra mažesnės hormonų dozės, jis yra puikiai toleruojamas, saugus ir dar pasižymi teigiamu poveikiu odai.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.