aA
Klausimas

Sveiki.

Turiu šiokią tokią problemėlę. Gėriau 3 mėn. "Novynette", jos man netiko, todėl su daktare pakeitėme juos į "Mercilon". Kai gėriau 2 pakuotę, savaitę prieš baigiant jas gerti pasirodė nežymūs tepliojimai. Vėliau pasirodė mėnesinės, kurios truko 1.5 dienos. Šiaip visą gyvenimą, kol negėriau tabletės, mėnesinės trukdavo 7 dienas ir buvo LABAI SKAUSMINGOS. Kai pradėjau vartot tabletes, mėnesinės truko 5 dienas ir nebuvo jokių skausmų. Tabletes geriu kiekvieną dieną tuo pačiu laiku, nebuvau praleidus nei vienos, tik du kartus (ne iš eilęs) per šį mėnesį netyčia išgėriau 2 tabletes per vieną dieną, taip jau išėjo - susimaišiau.

Bet kodėl sirgau tik 1.5 dienos? Tai kelia man nerimą. Gal aš pastojau, nes su vaikinu nesisaugojom visiskai (juk geriu kontraceprines tabletes). Ką man daryti? Atsakykite PRAŠAU kuo skubiau, nes mano vaikinas ruošiasi ilgesniam laikui išvažiuoti, o šį reikalą norime išspręsti kuo greičiau. PADĖKITE PRAŠAU.

LABAI AČIŪ...
Su pagarba Margarita.

Atsakymas

Pirmiausia noriu Jus nuraminti - jūs tikrai nepastojote. Pati rašote, kad menesines būdavo 7 dienos (tiesą pasakius - ilgokos) ir labai skausmingos. Vartodama tabletes pajutote jų teikiamus privalumus: mėnesinės nebeskausmingos. Tai, kad jos trunka trumpai - tai tik dar vienas Mercilon tablečių teikiamas privalumas. Per mėnesines jūs netenkate mažesnio kiekio kraujo, todėl yra mažesnis pavojus atsirasti geležies trūkumo mažakraujystei. Kai mėnesinės trunka trumpiau - yra taip pat lengviau higieniniu požiūriu, galite aktyviau gyventi, sportuoti. Taigi - nesibaiminkite, o džiaukitės Mercilon teikiamais privalumais.

Eugenija

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.