aA
50 apsinuoginusių žmonių ir nedidelė avių banda penktadienį tapo Kinijos moderniojo meno parodos dalimi, demonstruojamos Australijos Nacionalinėje galerijoje.
Zhango Huano darbas, kuris apėmė apsinuoginisuų žmonių minią, buvo pavadintas "Mano Australija Nr.1".

Kinijos diplomatai, bijodami, kad paroda sugadins Kinijos įvaizdį, bandė perkalbėti Australijos Nacionalinės galerijos vadovus neorganizuoti Kinijos moderniojo meno pristatymo, penktadienį pranešė vietinė Australijos spauda.

Beje, Kinijos ambasadorius Wenzhongas Zhou nebuvo šokiruotas parodoje vaizduojamų apsinuoginusių žmonių. Daug daugiau neigiamų emocijų jam sukėlė menininko Zhango Ziaogango darbas "Kraujo linija: Šeimos portretas", kuriame buvo pavaizduota porelė ir vaikas, segintys ženkliukus su Komunistų partijos lyderio Mao atvaizdu bei susieti tarpusavyje kraujo linijomis.

Menininkas Zhangas Huanas atidarė parodą nusirengdamas nuogai ir įlipdamas į vieną iš galerijos skulptūrų parko medį. Vėliau 50 savanorių iš Kanberos sutiko apsinuoginti ir tapti jo kūrinio dalimi. Ši paroda - tai pirmasis Kinijos šiuolaikinio meno pristatymas Australijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.