aA
Po penkerių metų protingos "Barbie" lėlės ir skalbimo mašinos generuos daugiau internetu cirkuliuojančios informacijos nei patys žmonės.
Sparčios technologijų pažangos dėka, netolimos ateities lėlės ir buitinė įranga bus tiesiogiai sujungtos su internetu, iš kurio galės automatiškai parsisiųsti naujausią informaciją ir automatiškai persiprogramuoti, teigė profesorius Nicholas Negroponte.

"Po trijų ar penkerių metų gausiausia interneto vartotojų dalimi taps skalbimo mašinos, indų plovyklės, šaldytuvai bei žaislai," sakė mokslininkas kompanijos "Ihavemoved.com Inc." surengtame verslo seminare Londone.

Profesorius Negroponte iš Masačiūsetso Technologijos instituto pasakojo: "Buitinei įrangai ir žaislams internetas taps 'proto' šaltiniu. Ateities lėlės taps protingos ir galės kalbėti bet kokia kalba. Mobilių siuųtuvų dėka jos sugebės mokytis parsisiųsdamos iš interneto skirtingų kalbų programinę įrangą."

Atrodo, kad ateityje nebus svarbu pirkti pačią naujausią buitinę techniką, nes ir senesnės skalbimo mašinos ar indų plovyklės galės persiprogramuoti ir atsinaujinti per internetą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.