aA
Seimo narė Janė Narvilienė ir AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas atmeta idėjas legalizuoti Lietuvoje silpnuosius narkotikus. "Nėra mažų ir didelių vagysčių, nėra silpnų ir stiprių narkotikų. Liaudies patarlė sako: "Pradedama nuo adatos, o išjojama ant arklio". Lygiai taip pat yra ir su narkotikais", - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime teigė Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos narė J.Narvilienė.
Janė Narvilienė
Janė Narvilienė
© ELTA
"Šiandien apie lengvų narkotikų legalizavimą gali kalbėti tik tie žmonės, kurie nesugeba suvokti narkotikų blogio, arba tie, kurie siūlo viešą tautos genocidą", - pažymėjo ji.

Apie galimybę Lietuvoje legalizuoti silpnuosius narkotikus yra užsiminę kai kurie Seimo nariai. Kovo mėnesį šia tema Vilniuje buvo surengta diskusija.

Prieš silpnųjų narkotikų legalizavimą pasisakė ir spaudos konferencijoje dalyvavęs AIDS centro direktorius Saulius Čaplinskas. "Mes už tai, kad Lietuva būtų blaivi ir laisva nuo narkotikų, bet ne už narkotikų laisvę", - teigė jis.

AIDS centro direktoriaus teigimu, Olandijai legalizavus silpnuosius narkotikus, vartojančiųjų tiek silpnuosius, tiek stipriuosius narkotikus padaugėjo.

S.Čaplinskas pareiškė taip pat nepritariąs metadono taikymui gydant narkomanus. "Mano galva, metadonas nėra joks gydymas. Metadonas yra narkotikas", - teigė jis.

Silpniesiems narkotikams priskiriama marihuana, hašišas, haliucinogeniniai grybai, stipriesiems - heroinas, kokainas, LSD, anfetaminas ir kiti. Visuomeninė organizacija "Tėvai prieš narkotikus" trečiadienį sukritikavo Lietuvoje vykdomą narkomanijos prevencijos politiką.

Ji taip pat paragino kuo greičiau sustabdyti metadono narkomanams skirstymą, švirkštų ar adatų dalinimą ir pakeisti juos alternatyviomis programomis, nesusijusiomis su narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu bei sugriežtinti atsakomybę už nusikaltimus, susijusius su narkotikų platinimu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.